16/3/08

F1: starting positions...

...και φύγαμε για μια άλλη ακόμα σεζόν μηχανοκίνητου αθλητισμού ο οποίος, κατά τη γνώμη μου αντιπροσωπεύεται άξια μέσω της F1. Πάει και ο πρώτος αγώνας ήδη και ο υποφαινόμενος, βαφτισμένος "κόκκινος" (όχι ταύρος) αλλά Ferrari απογοητεύτηκε οικτρά από την απόδοση της ομάδας.

Ο αγώνας στο Albert Park στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για το 2008 πέρασε ήδη στην ιστορία και νικητής ήταν ο, όχι πια και τόσο rookie/greenhorn (πείτε τον όπως θέλετε), Lewis Hamilton στη δεύτερη χρονιά του στη F1 πάντα στην ομάδα της McLaren-Mercedes. Αντικειμενικά δεν είχε να κάνει και τίποτα το σημαντικό για να έχουμε μια εικόνα για το αν και κατά πόσο ωρίμασε μετά από ένα χρόνο στο άθλημα. Το αμάξι του δούλεψε μια χαρά και δεν απειλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα αφού είχε ξεκινήσει από την pole position.

Στο βάθρο επίσης βρέθηκαν στη δεύτερη θέση ο Nick Heidfeld με ΒΜW-Sauber και στην τρίτη ο Nico Rosberg με Williams-Toyota. Εκπληκτικό αποτέλεσμα και για τους δυο, αλλά ίσως εικονικό δεδομένου του μπάχαλου που επικρατούσε γύρω τους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Καλά να είμαστε να απολαύσουμε και φέτος όλους τους αγώνες, σίγουρα ορισμένοι μας ταλαιπωρούν λίγο λόγω της ώρας διεξαγωγής τους, αλλά και το πρώτο νυχτερινό(!) αγώνα της Σιγκαπούρης. Βάλτε μια σημείωση λοιπόν 28 Σεπτεμβρίου θα είμαστε μάρτυρες κάτι του πρωτόγνωρου στα χρονικά της F1. Μέχρι το επόμενο weekend λοιπόν που ακολουθεί η Μαλαισία και η πίστα της Sepang.

Δεν υπάρχουν σχόλια: