12/3/08

Τετάρτη όλο προβληματισμούς...

...για το τι μέλει γενέσθαι σε μια χώρα που τείνει να παραλύσει από απεργίες που άλλες είναι μακροχρόνιες, άλλες είναι βροντερές και άλλες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αναπόσπαστο δικαίωμα λένε όλοι, αλλά από ό,τι θυμάμαι πολλές χώρες του εξωτερικού τουλάχιστον στο χώρο της διαχείρισης των απορριμάτων καταφεύγουν σε πρόσκαιρες λύσεις (ιδιωτικές εταιρίες, επιστράτευση ενόπλων δυνάμεων) ώστε να μη φοβάται ο κυρ-Γιώργος και η κυρα-Μαρία να βγουν από το σπίτι τους μήπως και τους πλακώσει το βουνό απορριμάτων που έχει μαζευτεί στη γειτονιά τους. Και να αποφύγουν το φρικαλέο αυτό τραυματισμό, ο αμέσως επόμενος κίνδυνος είναι η μόλυνση από τις δεκάδες γάτες που μαζεύονται και κάνουν πάρτι στην περιοχή.

Τουλάχιστον στην Ψωροκώσταινα δεν υπάρχει ρουτίνα θα λέγαμε αφού ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι θα σε βρει κάθε μέρα με το που θα βγεις από το σπίτι. Συσκότιση στο δημοτικό δίκτυο, περιπολίες γατών σε βουνά σκουπιδιών, είναι μερικά από τα συνήθη ερεθίσματα που δέχεται το σώμα μας τις τελευταίες μέρες. Και μέσα σε όλα αυτά πάει ο καιρός και ετοιμάζεται και για μια βροχή σήμερα να δέσει... η σούπα!

Μου φαίνεται ότι πολλά πράγματα στη ζωή είναι απλά και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Θέληση αν υπάρχει πολλές φορές δε θα πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Δε ξέρω πως μου ήρθαν τα παραπάνω τέτοια ώρα, αφού το πρωί μάλλον υπολειτουργώ, αλλά σήμερα ξύπνησα λίγο... προβληματισμένος!

Καλή σας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: