7/11/06

Άνοιξη...

...στον τηλεπικοινωνιακό τομέα διαφαίνεται στην Ελλαδάρα μας. Όλοι μας είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες να κάνουν την εμφάνισή τους ορισμένα πακέτα VoIP τα οποία, κατά γενική παραδοχή, δεν πήγαν τόσο καλά όσο θα μπορούσαν λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων του δικτύου του ΟΤΕ. Από τη στιγμή που έγινε η αναβάθμιση του δικτύου όμως βλέπω από προσωπική εμπειρία πως τα πράγματα έχουν φτιάξει σε τέτοιο βαθμό που οι κλήσεις VoIP είναι πια μια πραγματικότητα. Αυτά για όσους θέλουν να μείνουν στον ΟΤΕ.

Βλέπετε υπάρχουν ήδη ολοκληρωτικές λύσεις εναλλακτικών παρόχων τηλεπικοινωνιών. Η HOL, η Vivodi και η Tellas δεν είναι παρά μερικές από αυτές. Τα προϊόντα τους δείχνουν να είναι ελκυστικά και από τεχνικής αλλά και από οικονομικής πλευράς και ήδη ο ΟΤΕ θα πρέπει να σκέφτεται το μέλλον του τηλεπικοινωνιακού "γίγαντα" της χώρας μας.

Πριν από μερικά χρόνια είχα τη συζήτηση με ένα συνάδελφο, όταν ήμουν ακόμα στο εξωτερικό, και μου είχε αναφέρει πως εταιρίες όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ αρχίζουν και στρώνουν οπτικές ίνες στην Αθήνα. Τότε απόρησα αφού το σκηνικό φανέρωνε μόνο κάποια μίζα και αχρηστία των νεοτοποθετημένων ινών.

Ίσως ο προγραμματισμός ορισμένων τώρα αρχίζει να αποδίδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: